/Projekat ”Volonteri za lepši Kragujevac”

Projekat ”Volonteri za lepši Kragujevac”

Projekat “Volonteri za lepši Kragujevac” za veću bezbednost dece i mladih u saobraćaju i podsticaj volonterizma mladih Udruženje Interaktiv sprovodi projekat “Volonteri za lepši Kragujevac” koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, uz sufinansiranje Minstarstva za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu.

Cilj projekta je, angažovanjem volontera, vratiti u funkciju zapušteni poligon za pešake i bicikliste izgrađen 70-ih godina prošlog veka, a koji se nalazi u delu Velikog parka, ispod zatvorenog bazena. Projektom je planirana sanacija asfalta na stazi, postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije na poligonu i organizovanje četiri vikend edukacije o bezbednosti dece I mladih u saobraćaju.

Pored uređenja poligona, angažovanjem volontera, planirano je postavljanje tribina na košarkaškom terenu u Velikom parku na kome će tokom novembra 2015. Godine biti organizvan turnir u košarci, kao i postavljanje pet stolova za stoni tenis, klupa, kao i uređenje kompleksa na i oko poligona za bezbednost. Projekat traje do 20. decembra 2015. godine.